Flits en Blits
Behalve dat er heel veel jonge vogeltjes op De Oerkracht uit hun ei zijn gekomen was er nog iets dat het daglicht mocht zien.

De laatste dagen van maart was moeder eekhoorn driftig in de weer om een degelijk nest in elkaar te timmeren. Ze was in verwachting en de jongen konden weldra geboren worden. Hoog in een van de dennenbomen, die nog overeind waren gebleven na de verwoestende storm van vorig jaar, bouwde zij in amper vijf dagen een nest dat vanaf de grond nauwelijks zichtbaar was. Het duurde een hele poos, maar op ’n dag begin mei, flitste er iets bruins door de bamboetuin en niet veel later nog een van dezelfde soort. Twee jonge eekhoorns.

En lenig dat die beestjes zijn, niet te geloven! Spelen was de eerste tijd schijnbaar de voornaamste bezigheid, maar van ravotten krijg je honger, dus gingen ze zich steeds meer bezig houden met het zoeken naar slakjes, nootjes - onder de grond, want daar had hun moeder die vorig jaar verstopt - en alles wat maar op eten leek. Door hun gedrag zijn ze ook aan hun naam gekomen. De mensen die op De Oerkracht wonen en de baas zijn van de bamboetuin hebben de namen uitgevonden, Flits en Blits heten ze, en dat verklaart gelijk hoe vlug ze zijn.
< vorige volgende >